Wie ben ik?


 

Mijn naam is Petra van Witsen, geboren in 1970, en ik omschrijf mezelf het liefst als ervaringsdeskundige. Uiteindelijk is wat mij betreft elke ervaring bedoeld om jezelf beter te leren kennen en je daardoor dichter bij jezelf te brengen. Het grootste deel van mijn leven heb ik gedaan wat ik dacht dat anderen van mij verwachtten, of bij gebrek aan beter, gedaan wat helemaal niet bij me paste. Het was een zoektocht naar datgene wat mij vervulling gaf en uiteindelijk heb ik dat gevonden:

De afgelopen tijd heb ik me geschoold in het geven van (ontspannings)massages en ik ben nog steeds bezig met het volgen van opleidingen en cursussen op dat gebied. Heerlijk om al die verschillende technieken te kennen! Masseren is altijd al een hobby van me geweest, ook omdat de feedback altijd heel positief was. En als ik iemand van pijn of ongemak kan afhelpen (of het op zijn minst verlichten), dan geeft me dat veel voldoening. Ik deed alles op mijn gevoel en dat was helemaal prima. maar nu voel ik de behoefte om dat gevoel aan te vullen met bestaande technieken. Zodoende ben ik bezig om van mijn hobby mijn werk te maken en dus iets te ondernemen wat heel dicht bij mezelf ligt.


Om diezelfde reden heb ik me verdiept in het fenomeen Quantum Touch. Een heel eenvoudige en effectieve manier om pijn te verminderen of laten verdwijnen. Na het volgen van een reeks workshops, heeft me dat de status van Quantum Coach opgeleverd. Dat wil zeggen dat ik diverse technieken kan inzetten om een klacht aan te pakken.


Met het doen van Individuele Opstellingen kunnen inzichten ontstaan die verlichting brengen. Soms worden zelfs fysieke klachten direct minder omdat deze inzichten ontspanning geven. Er ontstaat vaak ter plekke een nieuw perspectief dat gepaard gaat met een transformerende Aha-ervaring.


Verder is schrijven een geliefde bezigheid van me en ik heb een serie blogs geschreven (Onder andere over Quantum Touch en Familieopstellingen) voor de blogsite Blogzinnig.

Deze blogs en meer kun je eveneens vinden op mijn website Eigenverhalen.

Instagram: MassageQTouchErmelo
Certificaten

 • Ontspanningsmassage Basistechnieken
 • Oosterse Wellness Massage
 • Thaise Massage
 • Gezichtsmassage


 • Q.T. (Quantum Touch) Level 1 en 2
 • Q.A. (Quantum Allergy) Level 1 en 2
 • Self Created Health
 • Quantum Share
 • Super Charge


 • Systemisch werken (familieopstellingen)


Diploma:

 • Ontspanningsmassage Basis- en Vervolgtechnieken
 • Wellnessmassage (diploma uitgegeven door de Nederlandse Massagebond)